Хиляди хора останаха блокирани по Южното Черноморие. Очевидци на бедствието разказват

...
Хиляди хора останаха блокирани по Южното Черноморие. Очевидци на бедствието разказват
Коментари Харесай

За водния ад от първо лице: Мъж поиска да му помогнем, но водата го отнесе

Хиляди хора останаха блокирани по Южното Черноморие. Очевидци на бедствието описват за хора, завлечени от водата.

Тревожна остава обстановката в региона на Южното Черноморие. Премиерът акад. Николай Денков дойде в Царево и сега се среща с представители на спешния щаб, който е образуван от кмета на Царево - Георги Лапчев.

Засилен е контролът към Царево и местата, където бяха под вода. Дъждът към този миг е спрял, водата се оттича малко по малко. 

Ситуацията по Южното Черноморие става сериозна тази заран, откакто не стопира да вали цяла нощ. Апокалипсисът стартира секунди преди да бъдат включени сирените за ранно предизвестие на популацията.

" Сирените ги чухме малко преди обед. Според обстановката е сериозна от 4-5 часа сутринта. В момента има много сериозна организация от страна на цялата община, има спешен щаб и работят по премахване на вредите в града Квартал " Василико " в Царево е откъснат от града, откакто и двата моста, водещи към квартала са разрушени от водната буря ", споделя Стоян пред Bulgaria ON AIR .

" Единият, който е в самия град и другият, който е към " Нестинарка ". Има един-два обходни пътя, само че те са кални пътища и надали са проходими ", добавя той.

Очевидци на стихията в града описват и за хора, завлечени от водата.

" Видяхме един господин, който идваше, развикахме му се да спре. Той спря до джипа и му казахме да хвърли чадъра и да се държи с две ръце, да извикаме пожарна да го спасят, само че просто водата го отнесе, не можахме да го спасим ", изясни Биляна, която е станала свидетел на случката.

Пътищата в региона са затворени заради преливащите реки в региона. " Това е пътят Фазаново-Царево, до момента не съм го виждал по този начин, напряко е ужасно, някакъв пъкъл ", сподели различен свидетел.

Блокирана се оказва и актрисата Силвия Петкова. " Намирам се в Синеморец, където съм блокирана, тъй като е оповестено бедствено състояние. Тук в действителност от 20 часа не е спирало да вали, само че въпреки всичко при мен обстановката е по-добра от Царево и Ахтопол. Вярвам, че екипите за бързо реагиране ще отпушат пътя скоро и всички ние, които бедстваме тук ще се оправим някак си ", разяснява актрисата.

В Лозенец улиците са под вода, доста къщи за посетители и хотели, които са на плажа, са наводнени. Има завлечени коли, а хората с подръчни материали строят насипи в опит да спрат водната буря. 

А на къмпингите " Арапя " и " Нестинарка " коли и каравани бяха отнесени в морето. Пътищата и към двата плажа са наводнени, а хората остават блокирани на покривите на къщите и караваните.

Кметът на Царево разгласи, че на следващия ден 6 септември ще има нужда от доброволци. Всички, които желаят на празника на съединението да дойдат и да се включат, могат да го създадат, с цел да може по-бързо Царево и всички общината да се съвземат след този воден призрачен сън. Хотелите, които са на територията на община Бургас и региона на Царево са изцяло подготвени да приютят всички тези, които няма къде да отседнат, изцяло безплатно. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР